Till sidan 2
© Copyright Tony Holm. www.tonyholm.se

Aqua Foto, Tony Holm 40 år 2014

Vi fyller år (d.v.s. företaget) - grundaren är betydligt äldre...

1966 började jag att dyka. Bilden är tagen på Getterön vid Varberg några år senare. Den visar två av Varbergs Dykarsällskaps grundare - Arne Kastberg och Tony Holm. På den tiden var det våtdräkt som gällde. Min dräkt är av neopren, d.v.s. den är enbart gjord av cellgummi och krävde rejält med talk för att dra på sig.
Det vita på stranden är is...

I början av sjuttiotalet provade jag Poseidons torrdräkt och blev övertygad direkt. I våra vatten (och kallare) är det torrdräkt som gäller!

Jag har en Unisuit torrdräkt och Barbro Johansson (t.h.) har en Jetsuit. Vi har använt Poseidon-utrustning hela tiden i Sverige. Under några tidiga resor till sydliga breddgrader hyrde vi utrustning på plats, men sedan dess har vi alltid våra Poseidon-regulatorer m.m. i bagaget. Poseidon är helt enkelt bäst!

Ett stort tack till Poseidon Diving Systems AB som konstruerade Unisuit så tidigt. Hade jag gjort alla mina dyk i våtdräkt så hade jag definitivt inte varit aktiv idag...
Tre av våra filmer är inspelade i sötvatten. Hittar man bara rätt sjö eller vattendrag så finns det mycket att upptäcka. Redan när vi gjorde "Insjön" (1986) blev jag fascinerad av gäddans explosiva kraft. För det mesta gör den ingenting, men när den anfaller går det blixtrande snabbt.

Filmen "Gädda!" blev klar 1993 och "Tusenbröder en film om abborren" visades i Sveriges Television och på festivaler 2001.
© Copyright Tony Holm. www.tonyholm.se
Till sidan 3